Cześć. Mam skrzynię biegów pf6 (6 biegów), w której zamierzam wymienić olej. Myślę, że napełniam ją, aż zacznie wyciekać z otworu wlewu, tak jak mówi to zdjęcie? Czy ktoś wie, ile litrów?
Mam 3 litry, ale może potrzebuję więcej?
Cześć! Ok, ale po co mierzyć olej? Myślę, że pf6 wystarczy napełnić, aż zacznie kapać z otworu wlewowego? Myślę, że tak zrobię. Czy masz również skrzynię pf6?Mój Antara z 6-biegową manualną skrzynią biegów wymaga 2,4 litra oleju zgodnie z moją instrukcją, w literaturze podano również, że 0,2 litra pozostaje w skrzyni biegów po spuszczeniu oleju, więc wymagane jest uzupełnienie 2,2 litra. Jednak kiedy po raz pierwszy wymieniłem olej w mojej skrzyni biegów, spuściłem 2,4 litra, więc zwykle wlewam 2,4 litra. Richy
Ok dzięki, ale w takim razie Twoje informacje nie są dla mnie istotne, myślę.Muszę przyznać, że nie wiem, która skrzynia biegów jest w Antarze, ale jest to 6-biegowa manualna skrzynia biegów. Skrzynia biegów Antary ma korek poziomu, rozumiem jednak, że ze względu na problem z pienieniem się oleju zmniejszyli pojemność oleju w skrzyni biegów do 2,2 litra, ale nie przesunęli korka wlewu, co sprawia, że napełnianie skrzyni biegów nie jest proste. Richy
Dzięki. Myślę, że napełniam do przepełnienia i powinno być około 2,6-2,7 l? Nie muszę nic mierzyć? Mam rację?
Tak, zrobię to, dzięki! Czy masz jakieś informacje na temat rozmiaru miedzianego pierścienia uszczelniającego na korku spustowym? Uszczelkę wlewu chyba mogę ponownie wykorzystaćPojemność na zdjęciu pokazuje 2,6 litra +/- 0,15 litra, więc napełnij do przepełnienia i powinno być w porządku