1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. It's been bought to our attention that certain users are spamming new and existing users with links to their own websites. This is not permitted on VxON.
    Should you receive such a message, please report this using the 'Report' link you will find at the bottom of the message.
    Those users will then be dealt with accordingly.
  3. Use The Search Function That's what It is There For!
    The chances are that the post you are about to make has already been asked so USE the search function first! You can either search JUST this forum by clicking on the search button on the top right (under the page numbers) or click on the main search button that is on the top tool bar.
    This will save you time and stop the same duplicate posts from appearing.

  1. StevePratt

    StevePratt New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Crawley, Sussex
    Evening All.

    Have a nice problem!
    Came home - switched off engine to take keys to unlock garage door.
    Got back in - key in ignition - zilch - nothing. Then noticed that Immobiliser indicator flashing on dash and that MID is on? Turning ignition on switches radio on but no starter.

    Is this a Main dealer job or is there someone there who has a good idea on how to fix?

    Thanks in anticipation

    Steve
     
  2. goonas

    goonas VxON Club Member VxON Club Member

    Messages:
    17,627
    Likes Received:
    0
    Location:
    Hertfordshire
    Moved to the correct forum for more exposure and hopefully an answer to your problem.
     
  3. TheBoy

    TheBoy Well-Known Member

    Messages:
    2,877
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northants
    Does your spare key work?

    There is a small transponder that is in the key (if your key has integrated remote) or remote fob (if your remote is seperate fob). This needs to be programmed to immobilser in car, with Tech1/2.

    I'm guessing yours has either failed, or dropped out (been changing fob batteries?), or if you spare doesn't work, the pickup coil in ignition has packed up.
     
  4. StevePratt

    StevePratt New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Crawley, Sussex
    immobiliser prob

    thanks, will try it now.

    steve
     
  5. StevePratt

    StevePratt New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Crawley, Sussex
    Immobiliser Prob

    More Info

    Tried spare key - No Joy

    I have had to disconnect the battery in the mean time as when the key is removed from ignition the MID stays on, immobiliser Indicator is flashing, battery indicator is on - generally all working, locks OK.

    Can't close the sunroof via the keyfob but that is probably due to not being programmed since the battery was removed the first time.
     
  6. TheBoy

    TheBoy Well-Known Member

    Messages:
    2,877
    Likes Received:
    0
    Location:
    Northants
    Sounds like a problem with the ignition barrel esp if it is not turning off ignition with key removed.
     
  7. StevePratt

    StevePratt New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Crawley, Sussex
    Thanks for all help - will investigate further and report back

    Steve
     
  8. StevePratt

    StevePratt New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Location:
    Crawley, Sussex
    Further to my problem with the imobiliser.
    It turns out that a little spigot between the ignition barrel and the switch had sheared in the ON position.

    Needed new barrel coded to my keys and all is now well.

    Thanks for all help

    steve
     
  9. EABowden

    EABowden New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    Herts
    Hi Steve

    Three or four times now our 2006 1.8 petrol manual zafira has just
    'died' when we attempt to start it.


    What happens is you turn it over and it fires up, then cuts out.
    Subsequent attempts to start it have no effect, there is no response
    on turning the key. The radio comes on, so it doesnt sound like a
    battery or connection issue.


    The yellow car with spanner through light comes on. According to the
    book this may be an immobiliser issue, shich sounds likely, as if you
    leave it a minute or two it will start.
    This sounds like what happened to yours

    It has started since we began using only the spare key after my dear son bent the main key by slamming it in the house front door.

    Is this likely? What was the repair bill?

    Cheers
    Ed
     

Share This Page