1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. It's been bought to our attention that certain users are spamming new and existing users with links to their own websites. This is not permitted on VxON.
    Should you receive such a message, please report this using the 'Report' link you will find at the bottom of the message.
    Those users will then be dealt with accordingly.
  3. Use The Search Function That's what It is There For!
    The chances are that the post you are about to make has already been asked so USE the search function first! You can either search JUST this forum by clicking on the search button on the top right (under the page numbers) or click on the main search button that is on the top tool bar.
    This will save you time and stop the same duplicate posts from appearing.

  1. Paulie M

    Paulie M New Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Location:
    northants
    Hi everyone
    I have got a fault code p0105 coming up on my astra 1.7 dti sportive van can anyone tell me what this means and how to fix this problem.does it mean that the sensor is faulty or is it picking up a problem from sonething else not working properly. any help on this would appreciated thanks in advance .Paul
  2. tavimage

    tavimage Well-Known Member

    Messages:
    1,590
    Likes Received:
    1
    Location:
    Essex
    P0105 is MAP (Manifold Absolute Pressure) or BARO (Barometric pressure) circuit malfunction.

    Google can answer just about anything these days
  3. fronteratech

    fronteratech VXON Resident 4x4 and diesel specialist

    Messages:
    7,457
    Likes Received:
    453
    Location:
    manchester gt manchester
    Drives:
    Frontera
    Egr needs cleaning
  4. Paulie M

    Paulie M New Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Location:
    northants
    Cleaned egr,throttle body and inlet pipes light in dash has now gone off on its own and van goes into limp home mode ( again ) switch it off and restart all is fine again untill it goes into limp home mode again. Took it to vxl they did a software update.Car no better. TBH i don't know what is wrong with it.Think that the MAP sensor needs looking at. Cheers

Share This Page