1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. It's been bought to our attention that certain users are spamming new and existing users with links to their own websites. This is not permitted on VxON.
    Should you receive such a message, please report this using the 'Report' link you will find at the bottom of the message.
    Those users will then be dealt with accordingly.
  3. Use The Search Function That's what It is There For!
    The chances are that the post you are about to make has already been asked so USE the search function first! You can either search JUST this forum by clicking on the search button on the top right (under the page numbers) or click on the main search button that is on the top tool bar.
    This will save you time and stop the same duplicate posts from appearing.

[Vectra C] [02-08] 1.9CDTI 120 starting and vacum issues...

Discussion in 'Cavalier, Calibra, Vectra, Signum, Sintra & Insignia owners forum' started by bungle666, Apr 16, 2010.

  1. bungle666

    bungle666 VxON Number 717....... VxON Club Member

    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    16
    Location:
    in some dereliction near to you!!
    Drives:
    58 plate Zaffy 150CDTI :)
    Ok, my veccy is hard to start. glow plugs come on, then it crank and crank and crank till it fires. i had the glowies replaced in november and No1 is stuck in the hole :eh wont undo!! i had my local garage do the job and they said its not worth trying to take it out till i have to have the head off, and its been fine all winter starting reasonably ok with no major issues.

    well like said above its now crank crank crank for a minute+ before it fires :shake

    anyhow, i was thinking....... i know the vac pipes to the turbo ETC are getting shagged, im suffering from a power loss with increased fuel consumption. no EML and the op-com isnt showing anything obvious so i spoke to a diesel fitter at work a month or 2 back and he said it will be the vac pipes!!

    now for the point in this thread. will the vacum issues cause bad starting, or shall i change the leak offs too??

    the leak offs seem ok (no leaks) but they have gone hard with the heat!!

    thanks chaps


    B..
  2. bungle666

    bungle666 VxON Number 717....... VxON Club Member

    Messages:
    1,125
    Likes Received:
    16
    Location:
    in some dereliction near to you!!
    Drives:
    58 plate Zaffy 150CDTI :)
    anyone??

    B..

Share This Page